Aladağlar’da yaşanan olayın detayları
Aladağlar’daki Sokullupınar’dan Kızılkaya zirvesine tırmanışa geçtikten sonra kendilerinden haber alınamayan Belarus uyruklu ikiz kardeşler, jandarma, AFAD, UMKE ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin katıldığı çalışma sonucunda bulundu.
Belarus konsolosluğunun Niğde Valiliğine bilgi vermesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları neticesinde, ikiz kardeşler Yahyalı ilçesindeki Ulupınar Mahallesi Hacer Ormanları Taşev mevkisinde sağ salim bulundu.
19 Kasım’da bulundukları bölgede kayıp olarak bildirilen Valentino ve Mariao İvankova’nın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. İki kız kardeş, sağlık görevlileri eşliğinde Kayseri’ye sevk edildi.
Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “19 Kasım’da Demirkazık Dağı bölgesinde kayıp olarak bildirilen Belarus uyruklu iki kadının bulunduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu” ifadesine yer verildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap