Gazze Şeridi’nde yaşanan esir takasının altıncı turunda, Hamas’ın serbest bıraktığı 369 Filistinli esir arasında müebbet hapse çarptırılanlar ve alıkonulanlar bulunmaktadır. Bu esirlerin bugün serbest bırakılmalarının ardından yaşadıkları dramatik süreç dikkat çekmektedir.
Takas anlaşması kapsamında serbest bırakılan 34 yaşındaki Nadir Hüseyin, sağlık durumunun ağır olması nedeniyle hastanede tedavi altına alındı. Hüseyin’in İsrail cezaevlerinde maruz kaldığı işkenceler sonucu konuşma ve hareket yetisini büyük ölçüde kaybettiği belirtilmektedir.
Uluslararası Kızılhaç Örgütü’ne ait otobüslerle hastaneye getirilen Gazzeli esirler, tedavi süreçlerine başlamış durumdadır. Ancak Hüseyin’in vücudunda yeni ve eski işkence izleriyle dolu derin yaraların yanı sıra yetersiz beslenme sonucu bitkin düşmüş olduğu gözlemlenmektedir.
Esir takasları sırasında yaşanan bu tür dramatik olaylar, taraflar arasındaki gerilimi ve esirlerin yaşadığı zorlukları bir kez daha gündeme getirmektedir. Hüseyin ve diğer esirlerin sağlıklarına kavuşmaları ve yaşadıkları acıların unutulmaması için uluslararası toplumun desteği büyük önem taşımaktadır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap