Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak “Adli ve İdari Yargı 2025 Yılı Mazeret ve Müstemir Yetki Kararnameleri”‘ni yayımladıklarını belirtti. Mazeret Kararnamesiyle, 621 hakim ve cumhuriyet savcısının atamasının gerçekleştirildiğini ve 1840 müstemir yetki düzenlemesi yapıldığını açıklayan Tunç, bölge adliye mahkemelerinde ise 115 üye hakim atamasını gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Bakan Tunç, 12 ceza dairesi ve 5 hukuk dairesi olmak üzere toplamda 17 yeni dairenin faaliyete geçirildiğini belirterek, istinaf yargısının kapasitesinin önemli ölçüde artırıldığını vurguladı. Beyşehir, Erbaa, Kahta ve Merzifon Ağır Ceza Mahkemelerinin 2 Ocak 2026 tarihinden itibaren faaliyete geçirilmesine karar verildiğini söyleyen Tunç, bölünmüş mahkeme uygulamasına son verilerek 319 mahkemenin müstakil hale getirildiğini ve 85 yeni mahkemeyle birlikte toplamda 404 mahkemenin faaliyete geçirildiğini belirtti.
İdari yargıda ise 219 hakim atamasının gerçekleştirildiğini aktaran Bakan Tunç, Diyarbakır, Kayseri ve Antalya Bölge İdare Mahkemelerinin faaliyete geçirildiğini ve Bingöl, Amasya, Hakkari ve Şırnak’ta yeni İdare ve Vergi Mahkemelerinin faaliyete geçirildiğini duyurdu.
Kararnamelerinin hayırlı olmasını temenni eden Tunç, “Hukukun üstünlüğünden hiçbir zaman ayrılmadan tarafsızlık ve bağımsızlık ilkelerine bağlı kalarak görevlerini ifa eden hakim ve cumhuriyet savcılarına yeni görev yerlerinde üstün muvaffakiyetler diliyorum.”
Reklam & İşbirliği: [email protected]