Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da yapımı planlanan Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’na ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Esenboğa Havalimanı’na ulaşacak metro projesi kapsamında artan ulaşım ihtiyaçları ve yolcu talepleri doğrultusunda önemli güncellemeler yaptıklarını belirten Uraloğlu, hatın YHT Gar’dan başlayacak şekilde yeniden kurgulandığını açıkladı.
36 kilometre uzunluğunda olacak ve 12 istasyon içerecek metro hattı, Ankara’nın önemli ulaşım ve yerleşim merkezlerini doğrudan kapsayacak şekilde Esenboğa Havalimanı’na kadar uzanacak. YHT Gar’dan Esenboğa Havalimanı’na kadar aktarmasız, hızlı ve konforlu ulaşım imkanı sağlanacak.
Uraloğlu, proje kapsamında yapılacak olan YHT Gar-Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı Metro Hattı için 2026 yılında yapım çalışmalarına başlamayı hedeflediklerini belirtti. Bu projeyle birlikte Ankara’nın ulaşım altyapısında önemli bir gelişme yaşanacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Ankara’da gerçekleştirilen metro çalışmalarına vurgu yapan Uraloğlu, Ankara’nın raylı sistem hat uzunluğunu 103 kilometrenin üzerine çıkararak şehrin ulaşımını daha da güçlendireceklerini ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]