Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da gerçekleştirilen “Ev Sahibi Türkiye” kura çekimi, konut anahtar teslimi ve şehir hastanesi açılışı törenine katıldı. Aydınlıları selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı, geçmiş Uşak Milletvekili Mehmet Altay’ı rahmetle anarak Aydın’ın önemine vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’ın Türkiye’nin yüz akı şehirlerinden biri olduğunu belirterek, yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. Toplam değeri 87,5 milyar lirayı aşan yatırımların Türkiye’ye kazandırılmasından bahsederek, “Ev Sahibi Türkiye” konut projesi kapsamında 500 bin sosyal konut inşa edileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında yapılan yatırımların detaylarına da değindi. Aydın’da 2100 merkezde, 4873 ilçelerde olmak üzere toplam 6973 konutun kurasının çekildiğini ve konut teslimatlarının 2027 Mart ayından itibaren yapılacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Aydın Şehir Hastanesi’nin Aydın’a önemli bir sağlık hizmeti sunacağını ve eğitim ve araştırma hastanesi olacağını müjdeledi. Yapılan diğer sağlık yatırımlarının yanı sıra Aydın’a kazandırılan millet bahçelerinin de halkın hizmetine sunulacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını da takdir ederek, yapılan çalışmalarda emeği geçenleri tebrik etti. Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde yaşanan gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunarak Türkiye’nin kararlı duruşunu vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]