Güvenlik Kaynaklarından Suriye Değerlendirmesi | SDG, PKK, ABD, DEAŞ ⏬👇 Güvenlik kaynakları, son dönemde Suriye’nin kuzeyinde hız kazanan askeri ve diplomatik gelişmelere ilişkin stratejik değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütü SDG‘nin kontrol ettiği bölgelerin üçte ikisini kaybettiği belirtilirken, SDG parantezinin kapandığı ve terör örgütü PKK‘nın Suriye kolunun korumasız kaldığı vurgulandı. El-Hol Kampı ve Yarubiye Kontrol Altında Güvenlik…
Güvenlik kaynakları, son dönemde Suriye’nin kuzeyinde hız kazanan askeri ve diplomatik gelişmelere ilişkin stratejik değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütü SDG‘nin kontrol ettiği bölgelerin üçte ikisini kaybettiği belirtilirken, SDG parantezinin kapandığı ve terör örgütü PKK‘nın Suriye kolunun korumasız kaldığı vurgulandı.
Güvenlik kaynaklarına göre, SDG’nin El-Hol kampından çekildiği ve Haseke’yi Irak’ın Musul kentine bağlayan tek resmi sınır kapısı olan Yarubiye’nin Suriye ordusu tarafından kontrol altına alındığı bildirildi. Bu gelişmenin, SDG ile Irak’taki Kandil kadroları arasındaki lojistik ve stratejik bağın kesilmesi açısından kritik önemde olduğu ifade edildi.
Ayn el Arap-Haseke bağlantısının koptuğuna dikkat çeken kaynaklar, PKK’nın “ikinci bir Ayn el Arap vakası” algısı oluşturma çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti. Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu bölgenin ve stratejik Karakozak Köprüsü’nün temizlendiği kaydedildi.
Suriye yönetimi ile SDG arasında imzalanan 4 günlük ateşkes anlaşmasının detayları şu şekilde: Suriye askerleri Kürt köylerine girmeyecek, silahlı unsurlar bulundurulmayacak. SDG, Suriye Savunma Bakan Yardımcılığı ve Haseke Valiliği için isim önerebilecek. SDG unsurlarının Suriye savunma güçlerine tam entegrasyonu sağlanacak.
ABD’nin SDG’ye yönelik tutum değişikliğinin nedenlerine değinen kaynaklar, DEAŞ ile mücadelede resmi muhatabın artık Şam hükümeti olduğunu belirtti. SDG’nin toplamının 63 bin kişi olduğu ve Arap aşiretlerden oluşan 40 bin silahlı unsuru olduğu aktarıldı.
Güvenlik kaynakları, Suriye’deki gelişmelerin iç siyasetteki “Terörsüz Türkiye” sürecine olumlu etki yapacağını değerlendiriyor. SDG’nin meşruiyet zeminini kaybettiği ve mücadelede ilerleme kaydedildiği belirtilerek, “SDG hikayesi bitiyor, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi güçlenerek devam edecek” denildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]