Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam ediyor. Meclis Genel Kurulu’nda Milli Parklar Kanunu’nda değişiklik içeren kanun teklifi görüşmeleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Teklifle, milli park olarak ilan edilen veya edilecek alanların sınırları ekolojik dengeyi koruyacak şekilde yeniden belirlenecek. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü‘nün yetkileri genişletilecek. Ekosistemi bozanlara hapis cezası, kaçak avlananlara ise caydırıcı yaptırımlar getirilecek.
AK Parti‘den yeni bir kanun teklifi daha geldi. Devlet Su İşleri mülkiyetindeki arazi sorunlarını çözmek için hazırlanan 29 maddelik teklifle, orman vasfını yitiren ve fiilen yerleşime açılan yerlerle ilgili tapu sorunu çözülecek. Düzenleme ile kayıtlarda halen orman görünen bu alanlar Tapu Kadastro tarafından yeniden denetlenecek. Uygun görülürse tapunun niteliği ‘genel tapu’ya dönecek.
Siyasi parti liderleri de bu hafta Meclis’te olacak. Salı ve çarşamba günleri grup toplantıları düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın çarşamba günü AK Parti grubuna hitap etmesi bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]