Laos’un Xaisomboun eyaletindeki Longcheng bölgesinde şiddetli yağmur ve ani sel baskını sonucu bir mağarada mahsur kalan yedi kişiden beşi kurtarıldı. 19 Mayıs’ta mağaraya giren grubun diğer iki üyesi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, operasyonun hızla sürdüğünü açıkladı.
Başkent Vientiane’nin yaklaşık 120 kilometre kuzeyinde yer alan Longcheng bölgesindeki mağara girişinin sel suları nedeniyle kapanmasıyla yedi kişi içeride mahsur kaldı. Olayın bildirilmesinin ardından uluslararası bir arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Ekip, hafta sonu olay yerine ulaşarak çalışmalara başladı.
Kurtarma ekibinde Tayland’dan gelen deneyimli dalgıçlar ve 2018 yılında Tayland’da mağarada mahsur kalan 12 çocuğun kurtarılmasında görev alan uzmanlar yer alıyor. Çeşitli ülkelerden gelen dalgıçlar da operasyona destek veriyor. Ekipler, zorlu arazi ve hava koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Laoslu yetkililer, yapılan yoğun çalışmalar sonucunda mahsur kalan beş kişinin sağ olarak kurtarıldığını doğruladı. Ancak mağarada kalan son iki kişinin yerini tespit etme ve onları güvenli bir şekilde çıkarma çabaları devam ediyor. Kurtarma ekipleri, kalan kişilere ulaşmak için titizlikle ilerliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]