Venezuela’da meydana gelen iki büyük depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 920’ye, yaralı sayısı ise 3 bin 360’a yükseldi. Yetkililer, son durumu açıklayarak güncel can kaybı ve yaralı bilgilerini paylaştı.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Venezuela’da 39 saniye arayla Richter ölçeğine göre 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki deprem kaydedildiğini duyurdu. Depremlerden ilki, Yaracuy eyaletine bağlı Yumare kentinin 23 kilometre güneydoğusunda 7,5 büyüklüğünde gerçekleşti. İkinci deprem ise aynı eyaletteki San Felipe kentinin 24 kilometre kuzeydoğusunda 7,2 büyüklüğünde kaydedildi.
Yumare merkezli depremin derinliği 10 kilometre, San Felipe merkezli depremin derinliği ise 21,9 kilometre olarak ölçüldü. Venezuela genelinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yetkililer can kaybı ve yaralı sayısının artabileceği endişesini taşıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]