Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Ziraat Bankası 5. Tarım Ekosistemi Buluşması” programında çiftçiler ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan, konuşmasına tüm çiftçileri ve katılımcıları selamlayarak başladı. 1863 yılından bu yana Türk tarımının en büyük destekçisi olan Ziraat Bankası’nı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Toprağın ve doğanın sunduğu her türlü imkanın birer “nimet” olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nimetin insan üzerindeki hakkını anlattı. Türkiye’nin tarım konusundaki köklü geçmişine ve kültürel birikimine dikkat çeken Erdoğan, modern dünyanın tarımına dair tecrübelerin önemine değindi. Türk medeniyetinin varislerinin başında değerli çiftçilerin geldiğini belirtti.
Erdoğan, tarımın insanlık için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Çiftçilerin emeğinin ve alın terinin her gıdada bulunduğunu belirterek, tarımın insanlığın varlığını sürdürmesindeki önemine dikkat çekti. İklim krizi ve çevre sorunlarına değinen Erdoğan, doğaya karşı sorumluluk bilincinin önemine vurgu yaptı.
Türkiye’nin tarımdaki başarılarına da değinen Erdoğan, ülkenin tarımsal üretimdeki gücünü ve potansiyelini vurguladı. Tarım ve gıda ürünleri ihracatındaki artışları paylaşarak, sektördeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Tarıma sağlanan desteklerin arttığını belirterek, çiftçilerin finansal olarak desteklenmesinin önemine değindi.
Erdoğan, terör sorununun çözülmesinin ülke ekonomisine olumlu yansımaları olacağını ve tarım sektörünün daha da güçleneceğini ifade etti. Tarımda kadın ve genç çiftçilere verilecek desteklerin artırılacağını duyurdu. Ayrıca, atıl durumda bulunan büyükbaş süt ve besi işletmelerine sağlanacak kredilerle sektörün destekleneceğini belirtti. Tarımda yenilenebilir enerji yatırımlarını teşvik edeceklerini ve hayvancılıkta kredi limitlerini yükselteceklerini açıkladı.
Erdoğan, çiftçilerin ve tarım sektörünün yanında olduklarını ve desteklerini sürdüreceklerini belirterek, açıklamalarını tamamladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]