İsrail’in Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Muin Okulu, İsrail saldırısıyla bombalandı. Saldırı sonucunda birçok kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.
İsrail’in Gazze’yi işgal sürecindeki son durum ise oldukça endişe verici. Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in Filistin topraklarına ve kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine tepki olarak geniş çaplı bir saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun bir hava bombardımanı gerçekleştirdi.
7 Ekim’deki saldırılarda İsrail’de 1200’den fazla kişi hayatını kaybetti ve 5 bin 132 kişi yaralandı. İsrail ordusu tarafından düzenlenen kara saldırılarında ise 75 İsrail askeri Gazze Şeridi’nde, 6 asker ise Lübnan sınırında öldü. Gazze’deki hükümetin verdiği bilgilere göre ise İsrail saldırıları sonucunda ölen Filistinlilerin sayısı 15 bin 899’a ulaştı, bunların çoğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyordu.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 259 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Gazze’de bulunan onlarca hastaneyi zorla tahliye etmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.
İsrail ordusu, 8 Ekim’den itibaren Lübnan’ın güneyine saldırılar düzenledi ve 22 sivil hayatını kaybetti. Ayrıca Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 89 Hizbullah üyesi öldü.
İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı kapsamında Gazze Şeridi’nden 81 İsrailli esir serbest bırakılırken, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. Ancak, 1 Aralık’ta “insani ara”nın bitmesiyle birlikte İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne yeniden saldırılar düzenlemeye başladı.
İsrail’in Gazze’deki BM okulunu hedef aldığı bu saldırı, bölgedeki gerilimin artmasına yol açtı ve insanların hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmeli ve barışçıl bir çözüm bulunması için gerekli adımların atılması gerektiğini göstermektedir.