Alper Ayaz’ın Brugada Sendromu ile Mücadelesi
37 yaşındaki Alper Ayaz, 2007’de baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı ve burada Brugada sendromu teşhisi konuldu. Bu nadir görülen sendrom, hayatı tehdit eden bir ritim bozukluğuna sebep oluyor. Alper Ayaz’a “İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör (ICD)” takıldı ve yaşamı bu şok cihazıyla devam etti.
Yeni Bir Tedavi Yöntemi: Ablasyon
Kalp ritmi düzensizleştiğinde devreye giren ICD, Ayaz’ın günlük yaşamını etkiliyordu. İstanbul’daki bir hastanede Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Demir tarafından Ayaz’a ablasyon tedavisi uygulandı. Bu minimal invaziv prosedür, kalpteki anormal ritimleri engelleyerek Ayaz’ın kalbinin normale dönmesini sağladı.
Doç. Dr. Serdar Demir’den Brugada Sendromu Hakkında Bilgiler
Doç. Dr. Demir, Brugada sendromunun genetik geçişli bir hastalık olduğunu ve ölümcül olabileceğini belirtti. Hastaların kalp durması öncesinde genellikle belirti almadığını vurgulayan Demir, sendrom tanısının detaylı testlerle konulduğunu söyledi.
Demir, ablasyon tedavisinin başarılı geçtiğini ve Ayaz’ın artık kalp pili gereksiz yere şoklamadığını belirtti. Ablasyon yönteminin son yıllarda önem kazandığını ve başarılı şekilde uygulandığını aktardı.
Alper Ayaz’ın Umudu: Ablasyon Tedavisi
Alper Ayaz, ablasyon tedavisi sonrasında yaşamında olumlu değişikliklerin olduğunu ifade etti. Ailesinde kalp rahatsızlıkları bulunduğunu belirten Ayaz, ablasyonun kendisine umut verdiğini ve şoklamaların artık geride kaldığını dile getirdi.
Alper Ayaz, ablasyon tedavisine güvenerek Brugada sendromu ile mücadele eden diğer hastaların cesaretlenmesini ve tedavi olmalarını önerdi.