İzmir’in Karşıyaka ilçesinde düzenlenen Zübeyde Hanım Yol Koşusu’na bu sabah 5 bin kişi katıldı. Caddeler koşucularla dolarak renkli bir görüntü oluşturdu.
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, CHP’li, koşucuları yarış bitişinde karşılayarak madalya ve kupalarını takdim etti. Yarışmanın en yaşlısı 85 yaşındaki Fehime Özkan’a da ödül verildi.
Eski milli atlet Semra Aksu, koşuculara moral vererek, “Bugün dünyanın en büyük en güzel annesi için Zübeyde Hanım için koşuyoruz” dedi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklar ve köpekler de koşuya katıldı.
Yarışmanın sonunda genel klasmanda kadınlar kategorisinde Irmak Şereflioğlu, erkekler kategorisinde ise Okan Yumuk birinci oldu. Ödüller Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda Belediye Başkanı Ünsal tarafından verildi.
Yarışmanın ardından Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na çiçekler konuldu ve Ünsal, “Karşıyaka olarak en büyük ayrıcalığımız Zübeyde Hanım’ın burada uyuyor olması. Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider ve Zübeyde Hanım’a sahibiz” diyerek Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacaklarını belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap