Kaşınızın Düşüklüğünü Kaş Kaldırma İşlemi İle Gerçekleştirme
Estetik bir görünüm sağlamak herkesin hayalidir. Yüzdeki önemli unsurlardan biri de kaştır. Kaşın düşüklüğü ve biçimsiz oluşumu istenilen görünümünü bozmaktadır. Bu açıdan kadın veya erkek olsun kaş kaldırma küçük operasyonlara başvurmaktadır. Operasyonlardan biri de kaş kaldırma işlemidir. Kaş kaldırma işlemi zor olmamakla birlikte dakikalar içerisinde işlem tamamlanmaktadır. Ayrıca kaşınızı kaldırmak için işlem yaptığınızda kalıcı olarak 5 yıla kadar durabilmektedir. Bu açıdan gerektiğinde kaş kaldırma işlemi yapılabilmektedir.
Kaş Kaldırma İşlemi Nedir? Neden Sarkar?
Yaşlanmanın sebep olduğu etkenlerden dolayı yapılan bu işlem, kaşların hareket etmesinden kaynaklı bir durum olmakla birlikte üzgün, sinirli ve yorgun gözükme gibi sıkıntıları gidermek amacıyla kaş kaldırma işlemi yapılmaktadır. Kaş çatma çizgisi kaşlar arasında oluşmakta olan dikey kırışıklığı iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Üst göz kapaklarını kapatmakta olan sarkık kaşları yukarıya kaldırmaktır.
Kaş Kaldırma Kimlere Yapılır?
Genel anlamda kaş kaldırma zaman içerisinde stresin oluşumu, kas aktivatasyonunun sebep olduğu kalın ve alçak kaş çizgilerinin kalıtsal süreçler neticesinde oluşan çatlakları veya her yaş grubu insanın dış görünüşünü iyileştirmek amacıyla herkese uygulanabilmektedir.
Kaş Kaldırma Nedir? Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?
Bir dermatolojik aracılığı ile yapılmakta olup birkaç dakika süren işleme kaş kaldırma işlemi denilmektedir. Dermatolojik işlemi sırasında botoks maddesi kaş bölgesine belirlenen miktarda enjekte edilmektedir. Yapılan işlemin etkisi genel anlamda bir iki gün içerisinde görülmeye başlanmaktadır. Daha sonra birkaç hafta sonra da tüm manasıyla ortaya çıkmaktadır. Kaş kaldırma işlemi sonucunda çoğunlukla 3 veya 4 ay sürmektedir.
Ameliyatsız Kaş Kaldırma Teknikleri
Genel anlamda kaş kaldırma teknikleri şu şekildedir; Botoks ve dolgu ile kaş kaldırma, iple kaş kaldırma, focus yöntemi, altın iğne ile kaş kaldırma yöntemidir.
Ameliyatsız kaş kaldırma tedavisinde doku ile uyum içerisinde üretilmekte olan iplerle gerçekleşmektedir. Ayrıca cerrahi işlem olmayan bir yöntemdir. Cildin altından geçirilerek küçük ipler sayesinde kaşlar istediğiniz pozisyona getirilmektedir. İşlem 30 veya 40 dakika içerisinde gerçekleşmekte olup 2 ila 5 yıl süreyle kalıcı hale gelmektedir.
Ben Aldırma Nedir?
Vücutta yer edinmekte olan benlerin kişiye problem vermesi durumunda kötü huylu benlerin alınması veya yok edilmesi için yapılmakta olan dermatolojik operasyona ben aldırma denilmektedir. Çünkü ciltte yer alan benler deriye rengini vermekte olan melalin hücresinin gereğinden daha fazla çalışmasına sebep olarak koyu renkli oluşum göstermesiyle meydana gelmektedir.
Ben Aldırma Operasyonu Neden Yapılır?
Cilt üzerinde oluşmakta olan benlerin dermatolojik seçeneklerle güvenli bir şekilde alınmasını içermektedir. Operasyon, sağlık riski taşımakta olan benlerin tedavisi ve analizi yöntemi ile gerçekleşmektedir. Bu nedenle risk taşımakta olan benlerin alınması öncelikli durumdadır. Dolayısıyla öncelikli olarak aciliyet gösteren benlerin alınarak işine ve sağlığa kavuşması son derece önemlidir.
Kimler Ben Aldırabilir?
Estetik amacıyla doktora başvuran kişiler ön kontroller için dermatolojiye, daha sonra plastik cerrah ve genel cerrahi birimleri aracılığıyla yapılarak ben aldırma işlemi gerçekleşmektedir. Fakat estetik görünüm için doktora başvurmuşsanız 18 yaş sonrası operasyonlar gerçekleşmektedir. 18 yaşından küçük olan kişiler için cerrahi operasyon yapılmamaktadır.
Ben Aldırma Yöntemleri Nelerdir?
Kullanılmakta olan yöntemler hastanın durum seyrine göre değişmekte olup dermatoloji uzman aracılığı ile karar verilmektedir. Tüm bu bilgiler ışığında tıraşlama, lazer, dondurma ve yakma yöntemleri de tercih edilmektedir. Ancak vücutta ben aldırma yöntemi kişinin özelliklerine göre de değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle de kullanılan bu yöntemler kişiden kişiye de farklılıklar içermektedir.