Şile’de Kafile Denizde Mahsur Kaldı
Sabahın erken saatlerinde Şile’de meydana gelen olayda, Sultangazi’den otobüsle Kızılcaköy Sahili’ne gelen yabancı uyruklu 37 kişilik kafile, denize girip yüzdükten sonra içlerinden 4 kişi boğulma tehlikesi yaşadı. Bu kişilerden Enes Kabbani kurtarılırken, Mohammad Alkanavi yaşamını yitirdi.
Cankurtaran Uyarısı
Olayın ardından cankurtaran eğitmeni Gürkan Çetiner, denize girilen bölgenin cankurtaran olmadığı ve oldukça tehlikeli olduğunu belirtti. Sabahın erken saatlerinde denize girilmesinin riskli olduğunu vurgulayan Çetiner, cankurtaranların genellikle 09.00-09.30’dan önce göreve başlamadığını dile getirdi.
Kafilede bulunan Suriyeli öğretmenlerin de aralarında olduğu grup, denizin yoğun dalgalı olduğu bir bölgede giriş yaparak risk altına girmiş oldu. Bu durum, deniz kazasının yaşanmasına sebep oldu. Enes Kabbani’nin tedavisi devam ederken, yaşamını yitiren Mohammad Alkanavi için ise üzüntü hakim.
Bu olay, deniz güvenliği konusunda daha fazla bilinçlenme ve cankurtaranların öneminin anlaşılmasını bir kez daha gündeme getirdi. Herkesin deniz keyfini sorumlu bir şekilde yapması, benzer acı olayların yaşanmasını engelleyebilir.