TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçesinin görüşmeleri başladı. Toplantı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında gerçekleşti. Ancak toplantı öncesinde yaşananlar, gündemde büyük yankı uyandırdı.
CHP’li milletvekilleri, toplantı öncesinde getirdikleri kumanyaları göstererek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda öğrencilere kumanya dağıtmadığını iddia etti. Bu durum AK Parti ve CHP’li milletvekilleri arasında sert tartışmalara neden oldu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Komisyon salonuna girdiğinde de gerginlik devam etti. CHP’li milletvekilleri, Bakan Tekin’e kumanyaları göstererek eleştiri yöneltti. Bakan Tekin ise, CHP’li belediyelerin konserlere harcadığı paraları örnek göstererek sert bir yanıt verdi.
Yaşanan gerginliklerin ardından bütçe görüşmelerine devam edildi. AK Parti ve CHP’li milletvekilleri arasındaki gerilim, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerine de yansıdı. Olay, Meclis gündeminde uzun süre konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap