Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, D-8 Zirvesi’nde Filistin ve Lübnan’daki duruma ilişkin özel bir oturumda önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırıların Filistin halkının maruz kaldığı baskı ve tacizleri daha da artırdığını belirtti. Çoğu kadın ve çocuk 50 bin Filistinlinin şehit, 100 binden fazla Filistinlinin yaralandığına dikkat çekti.
Lübnan ve Suriye’nin de İsrail saldırılarının hedefi olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu ülkelerin toprak bütünlüğünü korumak için güçlü bir tepki verilmesi gerektiğine inandığını aktardı.
Erdoğan, İslam ülkelerinin İsrail’e karşı atabileceği adımlara da değindi. Silah ambargosu, ticaretin sonlandırılması ve uluslararası tecrit gibi adımların önemine vurgu yaparak, Gazze’de kalıcı ateşkes ve iki devletli çözüm için müzakere sürecinin başlatılması gerektiğini belirtti.
Erdoğan, Filistin, Lübnan ve Suriye’nin iç barışının sağlanması için bölge ülkelerinin dayanışma içinde yeni dinamikler geliştirmesi gerektiğini vurguladı. D-8 ülkelerinin adil ve kalıcı bir barış için daha fazla çaba harcaması gerektiğini ifade etti.
Bu önemli konuşmanın ardından, Erdoğan, toplantıdan çıkacak sonuçların Filistin, Lübnan ve Suriye halkına hayırlı olmasını diledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap