ANKARA'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Tuz Gölü yanındaki turistik tesislerin inşaatları, yapılaşmanın ruhsata uygun olmadığı gerekçesiyle Belediye tarafından mühürlendi. Özel Çevre Koruma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Şereflikoçhisar Belediyesi arasında yapılan yazışmalar sonrası iki inşaat mühürlendi ve yapımları durduruldu. Kamuoyunda yüzde 5'lik inşaat alanının dışına çıkıldığı ve bu oranın proje tadilatları ile yükseltildiği iddiaları ile inşaatlerin…
ANKARA'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Tuz Gölü yanındaki turistik tesislerin inşaatları, yapılaşmanın ruhsata uygun olmadığı gerekçesiyle Belediye tarafından mühürlendi. Özel Çevre Koruma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Şereflikoçhisar Belediyesi arasında yapılan yazışmalar sonrası iki inşaat mühürlendi ve yapımları durduruldu.
Kamuoyunda yüzde 5'lik inşaat alanının dışına çıkıldığı ve bu oranın proje tadilatları ile yükseltildiği iddiaları ile inşaatlerin durdurulduğu yönündeki iddialar üzerine her iki tesisin sahipleri açıklamada bulundu. Tuz Gölü'nün kenarında yıllardır turisttik tesis işletmeciliği yapan ve yeni tesislerden birinin sahibi olan Hamdi Yılmaz, kendi inşaatları ile ilgili bir sıkıntının olmadığını söyledi ve Özel Çevre Koruma'nın (ÖÇK) yeni ölçümler yapacağını dile getirdi. ÖÇK'nun yeni ölçümler yapmasını beklediklerini vurgulayan Yılmaz, kendilerinden istediği düzenlemeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Diğer tesisin sahibi Erdoğan Altuğ ise inşaatlerına vurulan mühürlerin kendileri ile bir alakasının olmadığını, kurumların arasındaki sıkıntıdan kaynaklı bir olay olduğunu söyledi.
Ankara İl Özel İdarei'sinden ruhsat almak için hazırlanan projenin Şereflikoçhisar Belediyesi'ne devredilmesinin ardından yapılan tadilat sırasında inşaat alanının yükseltildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Erdoğan Altuğ, "Biz burasını İpard (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı) desteği ile yapıyoruz. Projenin dışına çıkma gibi bir durum söz konusu olamaz. Öyle bir durumda İpard'dan para alamayız" dedi.
Tesisin yapımının 4 milyon liralık bir yatırıma mal olduğunu belirten Erdoğan Altuğ, İpart'ın projenin geçerliliğini ve yasal zorunluluklarını incelediğinin altını çizerek, inşaatın iki kat olması nedeniyle mühürlendiğini söyledi. Kendisinin zarara uğradığını ve İpard desteğini alabilmesi için Mayıs ayı içerisinde inşaatı tamamlaması gerektiğini, ancak mühürlenme nedeniyle taahhüdünü zamanında yerine getirmesinin mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan Altuğ, zararının karşılanması için Şereflikoçhisar Belediyesi'ni ve İl Özel İdare'yi mahkemeye vereceğini, tazminat davası açacağını açıkladı.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap