İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen programda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, AK Parti MKYK Üyesi Ömer Serdar, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Korkmaz, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Büyükelçi Hasan Ulusoy ve UID İngiltere Başkanı Halil Erdoğan bir araya geldi. Programa AK Parti Genel Başkan Vekili Ala’nın telefon konferansıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk toplumuna önemli mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan toplantının önemine vurgu yaparak, UID’nin geleceği için katılımcılardan kararlılık beklediğini belirtti. Avrupa’nın en köklü kuruluşu olarak UID’nin yeni bir döneme girdiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin yurt dışındaki vatandaşlarının iradesinin ülkenin istikrarına önemli katkılar sağladığını dile getirdi.
AK Parti Genel Başkan Vekili Ala, Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeler üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin istikrarının millet iradesine dayandığını vurgulayan Ala, Türk toplumunun bulundukları ülkelerde de siyasi katılım göstermesi gerektiğini belirtti. Avrupa’da yükselen İslam karşıtlığına karşı Türk toplumunun daha etkin olması gerektiğini dile getirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sırakaya, Türk toplumunun güçlü dayanışmasına dikkat çekerek, devletin vatandaş odaklı hizmet anlayışını önemsediğini belirtti. Sırakaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği altında Türkiye’nin iç ve dış politikada kaydettiği ilerlemeleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]