Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Engelsiz Türkiye Yüzyılı Dünya Engelliler Günü Buluşması”nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar: Engelli Haklarına Verilen Önem Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli vatandaşların sorunlarını çözüm odaklı ele aldıklarını vurgulayarak, devlet olarak engelli vatandaşların haklarını korumanın ve yaşamlarını kolaylaştırmanın birinci öncelikleri olduğunu belirtti. Erdoğan, engelli…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Engelsiz Türkiye Yüzyılı Dünya Engelliler Günü Buluşması”nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli vatandaşların sorunlarını çözüm odaklı ele aldıklarını vurgulayarak, devlet olarak engelli vatandaşların haklarını korumanın ve yaşamlarını kolaylaştırmanın birinci öncelikleri olduğunu belirtti. Erdoğan, engelli bireylerin sosyal hayata eşit ve bağımsız katılımlarını sağlamak için çeşitli adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini ifade etti.
2002 yılından bu yana engelli vatandaşların istihdamına büyük destek verdiklerini belirten Erdoğan, kamuda istihdam edilen engelli memur sayısının 15 kat arttığını ve özel sektörde de istihdam teşviklerinin sağlandığını dile getirdi. Ayrıca, engelli bireylerin eğitimine ve istihdamına yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Erken müdahalenin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, Bursa, Kahramanmaraş ve Mersin’de hizmet veren Erken Çocukluk Gelişimi Merkezleri’nin engelli çocukların sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerini bütüncül bir şekilde sağladığını belirtti. Erdoğan, bu merkezlerin yaygınlaştırılacağını ve tüm illere ulaştırılacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi ile belirlenen hedefleri başarıyla gerçekleştirdiklerini ve 2026-2028 yıllarını kapsayan ikinci eylem planlarının hazırlıklarına başlandığını duyurdu. Bu planın, engelli vatandaşlar ve ülke için hayırlı olacağını belirten Erdoğan, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engelli kardeşlerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, programı ve katılımcıları tebrik etti. Engelsiz Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceklerini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]