Giriş Paragrafı: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, 2025 Aile Yılı’nın aile ve nüfusa dair çalışmaların odaklandığı bir yıl olduğunu belirtti. Aile kavramının toplumun temelini oluşturduğu ve yeni nesil sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu vurguladı. Aile Yapısının Değişen Dinamikleri Bakan Göktaş, ailenin teknoloji, şehirleşme, çalışma hayatı ve kültürel etkileşimler gibi…
Giriş Paragrafı: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, 2025 Aile Yılı’nın aile ve nüfusa dair çalışmaların odaklandığı bir yıl olduğunu belirtti. Aile kavramının toplumun temelini oluşturduğu ve yeni nesil sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu vurguladı.
Bakan Göktaş, ailenin teknoloji, şehirleşme, çalışma hayatı ve kültürel etkileşimler gibi faktörlerle sürekli şekillendiğini ve bu değişimin aile ilişkilerini de etkilediğini belirtti. Yeni nesil sorunların aile kurumunu doğrudan hedef almadığını, ancak aileyi çevreleyen koşulları dönüştürdüğünü ifade etti. Dijitalleşmenin hızla artması, iletişim biçimlerinin değişmesi, bireyselliğin ön plana çıkması gibi etkenlerin, aile içindeki ilişkileri karmaşık hale getirdiğini vurguladı.
Bakan Göktaş, ailenin karşı karşıya kaldığı yeni sorunların çocukların cinsel kimlik algılarından, evlilik kararlarının ertelenmesine kadar geniş bir yelpazede etkilediğini belirtti. Bu sorunların ailenin yapısını değiştirdiğini ve toplumsal meseleler haline geldiğini vurguladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, gençlerin sağlıklı aileler kurabilmesi için destek mekanizmalarını çeşitlendirdiklerini ve aile yapısını güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Güçlü bir aile ekosistemine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, çözümün ancak toplumsal bir bilinç ve kararlılıkla mümkün olabileceğini belirtti.
Sonuç olarak, ailenin güçlenmesinin toplumsal sorunlara çözüm olabileceğini ve kadim değerlerin genç kuşaklara aktarılmasının önemini vurgulayan Bakan Göktaş, aile odaklı politikaların hayata geçirilmesinin gerekliliğini vurguladı. Ailelerin karşılaştığı sorunların çözümü için her kesimin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.
Bu önemli çalıştayda aile konusunda alınan bulguların raporlanacağı ifade edilirken, İstanbul Valisi, belediye başkanı, dernek başkanı ve akademisyenlerin de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, ailenin geleceği için önemli adımların atıldığı bir platform oldu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]