SON GELİŞME
--:--:--
USD49,37EUR55,23ALTIN6.606,11Istanbul17° Yağmurlu4:58İMSAK'AKALAN SÜRE
EKONOMİ

Şimşek’in Küresel Yatırım Maratonu Sona Erdi: Türkiye’ye Dev Güven!

Bağlantı kopyalandı!
Şimşek’in Küresel Yatırım Maratonu Sona Erdi: Türkiye’ye Dev Güven!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’dan sonra soluğu New York’ta alarak oldukça yoğun bir yatırımcı maratonunu geride bıraktı. Ülke ekonomisinin nabzını küresel piyasalara aktaran Şimşek, temaslarını tamamlayıp Türkiye’ye geri döndü. Bu seyahat, geleceğe dair umutları yeşertecek önemli sinyallerle doluydu.

New York Dur Durak Bilmedi: 30 Trilyon Dolarlık Devlerle Buluşma!

Bakan Şimşek’in perşembe ve cuma günlerini kapsayan New York programı, tam 15 kritik toplantıya ev sahipliği yaptı. Bu buluşmalarda, toplamda yaklaşık 30 trilyon dolar bilanço büyüklüğüne sahip, dünyanın zirvesindeki küresel yatırım kuruluşlarından 300’den fazla yatırımcı ile bir araya gelindi. Masadaki gündem, Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve gelecek vizyonuydu.

Ekonomideki Gelişmeler Mercek Altında: Dezenflasyon ve Reform Süreci

New York’taki bu özel oturumlarda, Türkiye’nin uyguladığı Makroekonomik İstikrar ve Reform Programı’ndaki son adımlar derinlemesine konuşuldu. Özellikle dezenflasyon sürecinin gidişatı ve orta vadeli ekonomik beklentiler, yatırımcıların tüm sorularıyla birlikte masaya yatırıldı. Geniş kapsamlı soru-cevap seanslarıyla akıllardaki tüm şüpheler giderilmeye çalışıldı.

Küresel Devler Türkiye İçin Sahada: 88 Trilyon Dolarlık İlgi!

Sadece New York değil, Londra’yı da kapsayan bu kapsamlı turda Bakan Şimşek, gerçekten etkileyici bir rakama ulaştı: Tam 88 trilyon dolar değerinde varlığı yöneten, küresel yatırım dünyasının öncü kurumsal kuruluşlarından 800’den fazla kilit isimle birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu devasa temas trafiği, tek bir ortak paydada birleşti: Türkiye ekonomisine olan yatırımcı ilgisi tahminlerin ötesindeydi ve her geçen gün daha da güçlenerek devam ediyordu. Bu tablo, uluslararası arenada ülkemize duyulan güvenin somut bir göstergesi olarak kayda geçti.

Benzer Haberler

Tümü
İŞKUR’dan 9 Ayda 1.1 Milyon İstihdam
İŞKUR’dan 9 Ayda 1.1 Milyon İstihdam
Altın Kilogram Fiyatı Gün Sonunda Yüzde 0,6 Arttı
Altın Kilogram Fiyatı Gün Sonunda Yüzde 0,6 Arttı
Yaşlı ve Engelli Aylıkları Ekim Ödemeleri Başladı
Yaşlı ve Engelli Aylıkları Ekim Ödemeleri Başladı
Bakan Bayraktar Kalkınma Yolu’nu Enerji Koridoru Olarak Tanımladı 80 Milyar Dolarlık Potansiyel Vurgusu
Bakan Bayraktar Kalkınma Yolu’nu Enerji Koridoru Olarak Tanımladı 80 Milyar Dolarlık Potansiyel Vurgusu
BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
Ekim Ayı Ekonomi Takvimi Açıklanıyor Önemli Veriler Geliyor
Ekim Ayı Ekonomi Takvimi Açıklanıyor Önemli Veriler Geliyor
Haberin Doğru Adresi - HABER METRAJ
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması