Özet: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İran ile ABD-İsrail arasındaki gerilimden etkilenen Orta Doğu hava sahalarındaki durumu açıkladı. Hava yolu taşıyıcılarının İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün seferlerini güvenlik nedeniyle durdurduklarını belirtti. Detaylar için haberimizde.
Gelişmelerin Detayları: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Orta Doğu’daki hava sahalarındaki durumu aktardı. İran, İsrail, Irak, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Suriye’de (Halep hariç) hava sahası kapalılıklarının devam ettiğini belirtti. Umman, Ürdün ve Suudi Arabistan’da ise kısmi uçuşlar devam ederken, Birleşik Arap Emirlikleri’nde hava trafiğinin kontrollü bir şekilde sürdüğünü ifade etti.
Uraloğlu, Türk Hava Yolları, Pegasus, AnadoluJet ve SunExpress’in İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün seferlerini 9 Mart’a kadar durdurduklarını açıkladı. Ayrıca, İran seferlerinin Pegasus Hava Yolları tarafından 12 Mart’a, Türk Hava Yolları tarafından ise 20 Mart’a kadar durdurulduğunu belirtti.
Hava sahasındaki gelişmeleri günlük olarak izlediklerini ve Katar, Kuveyt, Bahreyn ve BAE uçuşlarının bugün gerçekleştirilmeyeceğini aktaran Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nda 4, Muğla Dalaman Havalimanı’nda 2, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ise 1 Irak Havayolları uçağının yatayda olduğunu belirtti. Toplam 7 uçak için yatay durumunun devam ettiğini ve sürecin ilgili birimlerle koordineli şekilde takip edildiğini paylaştı.
Bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini vurgulayan Uraloğlu, hava sahası ve havalimanlarındaki olası değişikliklere karşı ilgili birimlerle koordinasyon halinde çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.
Devamı için tıklayınız.
Reklam & İşbirliği: [email protected]