İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 7. Uluslararası Yat Yarışları’nda “Kurtuluş Kupası” etabı sona erdi. İstanbul Boğazı’nda gerçekleşen yarışlara farklı ülkelerden yaklaşık 700 sporcu katıldı. Yarışların ilk gününde Adalar parkurunda mücadele eden yelkenciler, final yarışını 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirdi.
ENKA Sailing Team, Kurtuluş Kupası’nı kazanırken, Logo Yelken Takımı ikinci ve Zacapa üçüncü oldu. Yarışta ORC O kategorisinde de birinciliği ENKA Sailing Team elde etti. ORC 1 kategorisinde Beymen Club, ORC 2 kategorisinde Logo Yelken Takımı, ORC 3 kategorisinde Helly Hansen ve ORC 4 kategorisinde Samsun Yelken birincilikleri elde etti. Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen yarışlarda, gençlerin denize ve yelkene olan ilgisi vurgulandı.
Organizasyon Komitesi ve İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, gençlerin spora olan ilgisinin artmasının geleceğe umut verici olduğunu belirtti. Yemlihaoğlu, Türkiye’nin denizcilik vizyonunu ve gençlere verdiği değeri ön plana çıkararak, sporun uluslararası alanda birleştirici rolüne vurgu yaptı. Ayrıca, ilerleyen dönemde “Gazze Kupası” düzenlemeyi planladıklarını ve deniz sporları aracılığıyla barış ve insanlık mesajlarını dünyaya iletmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]