SON GELİŞME
--:--:--

“Çocuklar Güvende” projesiyle risk grubundaki çocuklara sosyal destek

Bağlantı kopyalandı!
“Çocuklar Güvende” projesiyle risk grubundaki çocuklara sosyal destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ülke genelinde “Çocuklar Güvende” ekipleri oluşturularak farklı gruplardaki çocukların korunması için tespit ve müdahale çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Göktaş, ihtiyaç duyan çocukların bulundukları yerde izlenmelerini sağlayan faaliyetlerin yürütüldüğünü belirtti. Bu kapsamda, alan taramaları, çocuklarla mesleki çalışmalar, hane ve eğitim kurumları ziyaretleri ile ailelere rehberlik faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Göktaş, ekiplerin tespit, koruma ve önlemeye yönelik izleme ve sosyal hizmet müdahale çalışmaları yaptığını aktardı. Göktaş, farklı risk gruplarından 342 bin 547 çocuğa ulaşıldığını ve birçok aile ziyareti gerçekleştirildiğini vurguladı.

Göktaş, “Çocuklar Güvende” ekiplerinin en önemli faaliyetlerinin okullarda gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “İllerde en az 2 sosyal çalışma görevlisinin bulunduğu Çocuklar Güvende ekipleri, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle okullarla eşleştiriliyor. Okullarda rehberlik servisi, okul yönetimi ve öğretmenlerle görüşmeler yapan mobil ekipler, devamsızlığı olan ve destek gereksinimi duyan çocukların ihtiyaçlarını belirlemek için çocuklar ve aileleriyle iletişime geçiyor” dedi. Ailelerle yapılan görüşmelerin ardından çocuk ve ailenin ihtiyaçlarının belirlendiğini vurgulayan Göktaş, tedbirlerle desteklenen çocukların aile ve okul ortamında izlendiğini ifade etti.

Göktaş, ekiplerin en az 10 okulla eşleştirildiğini ve görevlerini tamamladıktan sonra yeni okullarda çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek amacıyla okullarla iletişime geçen Çocuklar Güvende ekipleri, risk grubundaki 9 bin 781 çocuğu sanat, spor ve sosyal faaliyetlere yönlendirdi. Ayrıca 8 bin 574 çocuk, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti kapsamına alındı” diye konuştu.

Benzer Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan, Fetih Genel Sekreteri Rajub’u kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, Fetih Genel Sekreteri Rajub’u kabul etti
Türkiye ve 14 ülkeden Somaliland’in Kudüs’te ‘büyükelçilik’ açma adımına kınama
Türkiye ve 14 ülkeden Somaliland’in Kudüs’te ‘büyükelçilik’ açma adımına kınama
Emine Erdoğan, 25 Mayıs Afrika Günü’nü kutladı
Emine Erdoğan, 25 Mayıs Afrika Günü’nü kutladı
Kılıçdaroğlu, bayramın ikinci günü CHP Genel Merkezi’ne gidecek
Kılıçdaroğlu, bayramın ikinci günü CHP Genel Merkezi’ne gidecek
YÖK’ten “İstanbul Bilgi Üniversitesi” açıklaması
YÖK’ten “İstanbul Bilgi Üniversitesi” açıklaması
100 günde 181 suç örgütü çökertildi
100 günde 181 suç örgütü çökertildi
Haberin Doğru Adresi - HABER METRAJ
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması