SON GELİŞME
--:--:--

Devlet Bahçeli’den CHP’ye kongre tarihi önerisi

Bağlantı kopyalandı!
Devlet Bahçeli’den CHP’ye kongre tarihi önerisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün Gazetesi’ne verdiği röportajda, ana muhalefet partisi içinde yaşanan tartışmalara ve kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP’nin iç huzura kavuşması gerektiğini belirterek, tüm tarafları birlik olmaya çağırdı. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun mevcut genel başkanlık statüsüne vurgu yaparak, Yargıtay’ın nihai kararıyla kesinleşecek olsa da yargı kararının ortada olduğunu ifade etti. Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanıdır. Mahkeme kararının uygulanması sürecinde yaşananlar ne CHP’ye ne de demokrasimize yakışan bir durum olmamıştır. Bundan sonraki süreçte Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, normal olarak mahkeme kararının gereğini yerine getirecek ve genel başkanlık görevini sürdürecektir. Bu kapsamda genel merkeze yerleşme, düzeltme ve toparlanma sürecini gerçekleştirecek, parti faaliyetlerine devam edecektir. Böylelikle siyasi bir partinin çöküşü değil, yeniden yapılanması ve demokrasiye kazandırılması mümkün hale gelecektir” dedi.

Bahçeli ayrıca, CHP’nin kuruluş ilkelerinden sapmış olduğunu belirterek, “CHP ahlaki değerlerini korumalıdır. Bütün vatandaşlarıma ve partililere söz veriyorum. CHP’yi kuruluşundaki ilkelerine geri döndüreceğiz” şeklinde konuştu. Bahçeli, partinin mali, hukuki ve idari yönlerinin denetlenmesi gerektiğini ve CHP’yi kuruluş ilkelerinden uzaklaştıran nedenlerin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

MHP lideri, CHP içindeki nefret dilinin terk edilmesi gerektiğini ve arınma sürecinin başlatılması gerektiğini dile getirdi. Yolsuzluk, usulsüzlük ve ahlaki konuların şeffaf bir şekilde ele alınması gerektiğini belirten Bahçeli, mevcut üyelerin yenilenmesi ve parti kimliği ile bağlılığın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli, CHP’nin kongre sürecinin sağlıklı bir şekilde yeniden başlatılması gerektiğini ve ilçe ile il kongrelerinin ardından uygun bir zamanda büyük kongreye gidilebileceğini söyledi. Bahçeli’ye göre bu tarih, partinin kuruluş tarihi olan 9 Eylül olabilir.

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
Devlet Bahçeli: Bayram mazlum coğrafyalara derman getirsin
Devlet Bahçeli: Bayram mazlum coğrafyalara derman getirsin
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kerkük Valisi Ağa’yı kabul etti
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kerkük Valisi Ağa’yı kabul etti
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu ve Özel’e telefon
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu ve Özel’e telefon
Emine Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı
Emine Erdoğan’dan Kurban Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonda görüştü
Haberin Doğru Adresi - HABER METRAJ
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması