Düzce’de coğrafi işaretli Konuralp pirincinin ekim alanları son 5 yılda yüzde 86 oranında artış gösterdi. 2019 yılında coğrafi işaretle tescillenen pirincin üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Düzce Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nin ortak çalışmalarıyla ekim alanı 1316 dekardan 2450 dekara ulaştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında, “Osmanlı saray mutfağının pirinci” olarak bilinen Konuralp pirincinin ekim alanları önemli ölçüde genişledi. Bu süreçte kentteki yaklaşık 100 üreticiye sertifikalı çeltik tohumu dağıtımı yapılarak destek sağlandı.
Teknolojinin üretime entegre edildiği projede, ürün kalitesinin korunması ve üretim kapasitesinin artırılması hedeflendi. Zirai İnsansız Hava Araçları (ZİHA) kullanılarak tohum ekimi ve gübreleme gibi yenilikçi yöntemlerle çiftçilere destek verilirken, ürünün kurutulması ve paketlenmesi işlemleri modern tesislerde yüksek kalite standartlarında gerçekleştiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]