SON GELİŞME
--:--:--

Bakan Çiftçi, Filistinli mevkidaşı ile görüştü

Bağlantı kopyalandı!
Bakan Çiftçi, Filistinli mevkidaşı ile görüştü

İçişleri Bakanları Mustafa Çiftçi ve Ziyad Hab El-Rih Arasındaki Görüşme Hakkında Açıklama

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Filistin İçişleri Bakanı Ziyad Hab El-Rih arasındaki görüşmede bölgesel gelişmeler, Gazze’deki süreç, Filistin’e verilen destekler ve iki ülke arasındaki güvenlik işbirliği konuları ele alındı. Bakan Çiftçi, Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananların çağın en büyük insani trajedilerinden biri olduğunu vurgulayarak, kadınlar, çocuklar ve sivillerin hedef alındığı acı tablonun vicdan sahibi herkes için derin yaralar açtığını belirtti.

Çiftçi, İsrail’in saldırgan ve işgalci politikalarının bölgesel barış ve güvenlik açısından ciddi sonuçlar doğurduğuna dikkat çekerek, İslam ülkeleri arasındaki dayanışma ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Filistin’e destek verme ve insani felaketin sona erdirilmesi için çaba sarf ettiğini vurgulayan Çiftçi, Gazze’de yaşanan trajedinin boyutlarının gözler önüne serildiğini ifade etti.

Ayrıca, Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu ve insani yardımların kesintisiz olarak Gazze’ye ulaştırılması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çiftçi, Filistin meselesinin adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasının öncelikleri arasında olduğunu dile getirdi.

İki ülke arasındaki güvenlik işbirliğine de değinen Çiftçi, Filistin makamlarının ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlendiğini ve bu çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti. Filistin İçişleri Bakanı Ziyad Hab El Rih ise Türkiye’nin Filistin davasına verdiği destekten memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye’ye ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Görüşmenin ardından Ziyad Hab El Rih, Bakan Çiftçi’ye Mescid-i Aksa’nın sedeften yapılmış maketini hediye etti.

Bu önemli görüşme, bölgede barış ve güvenliğin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve Filistin halkının haklarının korunması adına atılan kararlı adımlara işaret etmektedir.

Benzer Haberler
“KKTC’ye Gelenlerin En Büyük Hatası Ulaşımı Planlamamak”
“KKTC’ye Gelenlerin En Büyük Hatası Ulaşımı Planlamamak”
Huawei’nin 506 kW’lık Akıllı Dizi İnvertörü, Intersolar Europe 2026’da Smarter E AWARD Ödülünü Kazandı
Huawei’nin 506 kW’lık Akıllı Dizi İnvertörü, Intersolar Europe 2026’da Smarter E AWARD Ödülünü Kazandı
İstanbul merkezli 9 ilde vergi kaçakçılığı operasyonu: 27 gözaltı
İstanbul merkezli 9 ilde vergi kaçakçılığı operasyonu: 27 gözaltı
Bakan Uraloğlu: 5 gemi Hürmüz Boğazı’ndan geçiş talebinde bulundu
Bakan Uraloğlu: 5 gemi Hürmüz Boğazı’ndan geçiş talebinde bulundu
Bakan Şimşek, Londra’da iklim finansmanı etkinliklerine katılacak
Bakan Şimşek, Londra’da iklim finansmanı etkinliklerine katılacak
Milli Savunma Bakanı Güler, Moğolistan Savunma Bakanı Damba ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Güler, Moğolistan Savunma Bakanı Damba ile görüştü
Haberin Doğru Adresi - HABER METRAJ
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması