Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Amerika’nın Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde 1915 olaylarını protesto etmek için bir araya gelen binlerce Ermeni, Wilshire Bulvarı üzerinde bulunan Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu’na yürüdü. Türkiye aleyhinde sloganlar atan ve Türklere hakaretler eden grup Başkonsolosluk binası önünde toplanan kalabalık, burada kendilerini bekleyen Türk grubun karşı protestosuna, sözlü saldırı ve tahrik…
Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Amerika’nın Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde 1915 olaylarını protesto etmek için bir araya gelen binlerce Ermeni, Wilshire Bulvarı üzerinde bulunan Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu’na yürüdü.
Türkiye aleyhinde sloganlar atan ve Türklere hakaretler eden grup Başkonsolosluk binası önünde toplanan kalabalık, burada kendilerini bekleyen Türk grubun karşı protestosuna, sözlü saldırı ve tahrik edici eylemlerle cevap verdi.
Asala terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatların resimleri ve Türk bayraklarıyla süslenen alanda Ermenileri karşılayan Türk grup, “Yalanlara son”, “Terörist Asala” sloganları atarak sözde soykırım iddialarını protesto etti.
Alınan güvenlik önlemlerine karşın sözlü tacizlerin ötesine geçerek Türk gruba pet şişe, limon, portakal ve jant somunu atarak saldıran ve ellerindeki Türk bayrağını tahrip eden Ermeni gruba polisin müdahale etmemesi dikkat çekti.
Los Angeles Polis Departmanı’nın sıkı güvenlik önlemleri altında kendilerine ayrılmış özel alanda bekletilen Türkler, ağır tahrik ve saldırılara karşı kendilerine yakışanı yaparak medeni bir biçimde soğukkanlılığını muhafaza ederken, Ermeni gruba sloganlarla karşılık verdi.
Los Angeles Türk Amerikan Derneği (LATAA) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mangır ve eski Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Başkanı Ergün Kırlıkovalı Amerikan medya kuruluşlarını, Ermeni meselesine ilişkin bilgilendirdi. Kırlıkovalı, Ermeni grubun protestosuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Karşımızda binlerce Ermeni var. Ağır hakaret içeren sözleri ve saldırgan tutumlarıyla çirkin bir protesto ortaya koyuyorlar. Bizler ise Amerikan toplumuna hikayenin diğer tarafını anlatmak için buradayız. Bizim derdimiz mesaj vermek, Ermenilerle aynı fikirde olmadığımızı, tarih konusunda anlaşmazlıklarımızın bulunduğunu, oturup uygar insanlar gibi tartışmak istediğimizi ortaya koymak. Amerikan milleti inanıyorum ki farkı görüyor. Kendimizi medeni bir şekilde ifade etmek için buradayız.” şeklinde konuştu.
Henüz yorum yapılmamış.
Benzer HaberlerReklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap