Gazze Şeridi’ndeki Kemal El-Advan Hastanesi Müdürü Husam Ebu Safiyye, İsrail ordusunun 25 Ekim’de hastaneye düzenlediği baskında sağlık personelinin çoğunun gözaltına alındığını belirtti. Hastanenin abluka altında olduğunu ifade eden Ebu Safiyye, yaşanan cerrahi uzman eksikliği nedeniyle birçok yaralının kaybedildiğini ve İsrail’in cerrahi ekiplere giriş izni vermediğini açıkladı.
Ebu Safiyye, İsrail’in hedef aldığı Gazze Şeridi’nin kuzeyinde tek bir ambulansın bulunmadığını ve bu durumun sokaklarda yaralıların ölmesine yol açtığını vurguladı. Hastanenin gelişigüzel saldırılara maruz kaldığını ve sağlık personeli ile çocukların yaralandığını paylaştı. Dünya ve insani kuruluşlardan yardım talep eden Safiyye, hastanenin tıbbi malzeme, yakıt, ilaç ve suya ihtiyacı olduğunu belirtti.
Gazze’deki El-Avde Hastanesi yönetimi de DSÖ ve Kızılhaç Komitesi’nden yardım talep etti. İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde bir ev ve okulu bombalaması sonucu 6 Filistinlinin öldüğü bildirildi. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda onlarca kişi öldü, binlerce kişi yaralandı. Çatışmalar sırasında birçok sivil altyapı da hasar gördü ve binlerce kişi evsiz kaldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap