Meteoroloji Uyarıyor: Sıcaklıklar Düşecek

Meteoroloji Uyarıyor: Sıcaklıklar Düşecek | Hava Durumu, Yağış, Fırtına ⏬👇 MGM verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde haftanın ilk yarısında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, hafta ortasından itibaren yağışla birlikte sıcaklıkların düşüşe geçeceği tahmin ediliyor. Haftanın ilk günü için Batı Akdeniz ve Ege bölgelerinde 9 il için “sarı kodlu” uyarıda bulunuldu. Kıyı Ege, Çanakkale,…

Bağlantı kopyalandı!
Meteoroloji Uyarıyor: Sıcaklıklar Düşecek







Meteoroloji Uyarıyor: Sıcaklıklar Düşecek | Hava Durumu, Yağış, Fırtına ⏬👇

MGM verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde haftanın ilk yarısında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, hafta ortasından itibaren yağışla birlikte sıcaklıkların düşüşe geçeceği tahmin ediliyor. Haftanın ilk günü için Batı Akdeniz ve Ege bölgelerinde 9 il için “sarı kodlu” uyarıda bulunuldu. Kıyı Ege, Çanakkale, Balıkesir’in batısı, Burdur’un doğusu ve Antalya çevrelerinde yağışların yer yer çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ise Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneyinde güney (Lodos) yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (saatte 50-90 kilometre) hızında eseceği uyarısı yapıldı.

Hafta başında batıdan giriş yapan yağışlı sistem, çarşamba ve perşembe günlerinden itibaren iç kesimlere doğru ilerleyecek. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte hafta ortasında aralarında İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’daki illerde kar yağışı bekleniyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara: Hafta başında İstanbul 15, Kocaeli 19, Edirne 16 derece civarında seyredecek. Bölge genelinde hafta başından itibaren sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Ege: İzmir 18 derece ve Muğla 12 derece çevrelerinde kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı bulunuyor. İç Ege’de ise yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olması öngörülüyor.

İç Anadolu: Ankara ve Konya çevrelerinde gündüz sıcaklıkları 10-11 derece civarında başlasa da, hafta ortasından itibaren soğuk ve yağış ihtimali artıyor. Gece saatlerinde pus ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Antalya çevresinde kuvvetli yağışlar sel ve su baskını riski oluşturabilir. Bölgenin genelinde hafta boyunca yağış bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Bölge genelinde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Yüksek rakımlı yerlerde kar yağışı görülürken, Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıkların mevsim normallerinin 1-2 derece altında kalacağı tahmin ediliyor.

Haftalık değerlendirmede, hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde haftanın ilk günleri artmaya devam ederek mevsim normallerinin üzerine çıkacağı, ancak çarşamba gününden itibaren kuzeybatıdan başlayarak hissedilir derecede azalacağı kaydedildi. Vatandaşlar güncel hava durumu raporlarını ve anlık uyarıları MGM’nin resmi internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden takip etmeleri gerektiğini hatırlatıldı.


Benzer Haberler
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekipleri “Yolsuzluk” Soruşturması Kapsamında İmamoğlu’nun Korumasını Gözaltına Aldı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekipleri “Yolsuzluk” Soruşturması Kapsamında İmamoğlu’nun Korumasını Gözaltına Aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Depremzedeleri Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Depremzedeleri Ziyaret Etti
Danıştay Etik Kurulu Oluşturuldu
Danıştay Etik Kurulu Oluşturuldu
İletişim Başkanı Doha’da 17. El Cezire Forumu’nda Konuştu
İletişim Başkanı Doha’da 17. El Cezire Forumu’nda Konuştu
TOKİ’nin Sosyal Konut Projelerinde Devam Eden Kura Heyecanı
TOKİ’nin Sosyal Konut Projelerinde Devam Eden Kura Heyecanı
MHP’nin 57. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları
MHP’nin 57. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları
Haberin Doğru Adresi - HABER METRAJ
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması