Türk Hava Kuvvetleri filo komutanlığında ilk kadın pilot Esra Özatay oldu

Türk Hava Kuvvetleri’nde ilk defa filo komutanlığına bire kadın subay atandı. Türk Hava Kuvvetleri2nin tarihinde ilk olarak yer alan bu atamada,  Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, akrobasi ekibi Türk Yıldızları 134. Filo Komutanı oldu. Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay görevini,  Türk Yıldızları’nda son bir yılı filo komutanlığı olmak üzere üç yıl görev yapan Yarbay Şenol Çetin’den aldı….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türk Hava Kuvvetleri filo komutanlığında ilk kadın pilot Esra Özatay oldu

Türk Hava Kuvvetleri’nde ilk defa filo komutanlığına bire kadın subay atandı. Türk Hava Kuvvetleri2nin tarihinde ilk olarak yer alan bu atamada,  Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, akrobasi ekibi Türk Yıldızları 134. Filo Komutanı oldu.

Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay görevini,  Türk Yıldızları’nda son bir yılı filo komutanlığı olmak üzere üç yıl görev yapan Yarbay Şenol Çetin’den aldı. Çetin filo komutanlığı görevini, 4 Numara Gösteri Pilotu olarak görev yapan Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay’a devretti.

Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay Kimdir?
Esra Binbaşı, 1994 yılında Hava Harp Okulu’na girdi. 1998’de mezun olduktan sonra Çiğli’de pilotaj eğitimini başarıyla bitirdi. Daha sonra harbe hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na atandı. Öğretmen Pilot olan Esra Özatay, 3 yıl önce Türk Yıldızları akrobasi ekibinin görev yaptığı 134’üncü Filo’ya atandı.

2 çocuk annesi

Evli, biri 10 diğeri 8 yaşında iki çocuk annesi olan tecrübeli pilot, aynı zamanda gösteri uçuşlarında da aktif olarak uçuyor.Türk Yıldızları akrobasi ekibi, F-5 tipi süpersonik yani sesten hızlı uçaklarla gösteri yapıyor.  Ekibin ana merkezi konya ve 7 uçağa sahip.

Türk Yıldızları

Türk Yıldızları, Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki yedinci akrotime verilen addır. Dünya’nın sayılı süpersonik akrotimlerinden biri olan Türk Yıldızları, tüm akrotimler arasında bir defada 1.000.000 kişi üzerindeki bir topluluğa gösteri yapmış tek akrotimdir.

2004 sezonunun ilk gösterisi, 30 Mart’ta Birleşik Arap Emirlikleri eğitim pilotlarının F-5 Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi Mezuniyet Töreni’nde gerçekleştirildi. Gösteri Türk Yıldızları tarihinde ilk defa 8’li paket olarak uçuldu.

Türk Yıldızları 200. gösterilerini 3 Temmuz 2004 tarihinde Rize halkına sergilemişlerdir. 134. Akrotim Filo Komutanlığı şu anda bünyesindeki 8 pilot ile gösterilerine devam etmektedirler.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Erhan Erkul, 2025 Türkiye sanal POS verilerini işletmeler açısından değerlendirdi
Erhan Erkul, 2025 Türkiye sanal POS verilerini işletmeler açısından değerlendirdi
Yapı Malzemelerinde Dünya Devi Knauf’un Üst Yönetiminde İlk Defa Bir Türk Yönetici
Yapı Malzemelerinde Dünya Devi Knauf’un Üst Yönetiminde İlk Defa Bir Türk Yönetici
Vitafenix, bilimsel inovasyonla fark yaratıyor ve global arenaya açılıyor
Vitafenix, bilimsel inovasyonla fark yaratıyor ve global arenaya açılıyor
Zamansız, Sanat Dolu Bir Atmosfer ile Akdeniz’in Dinamik Ritmi Bir Arada
Zamansız, Sanat Dolu Bir Atmosfer ile Akdeniz’in Dinamik Ritmi Bir Arada
ABD’li Mimarların Türkiye Çıkarması: Tarih ve Doğal Taş Efesus Stone’da Buluştu
ABD’li Mimarların Türkiye Çıkarması: Tarih ve Doğal Taş Efesus Stone’da Buluştu
Ayrıntılar Geliyor: Yeni Bir Haber İle Karşınızdayız ⏬👇
Ayrıntılar Geliyor: Yeni Bir Haber İle Karşınızdayız ⏬👇
Haberin Doğru Adresi - HABER METRAJ
Copyright © 2025 Tüm hakları ZİRVE HABER 'de saklıdır.